| Eszkimó receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg kristálycukor 4 tojás 10 dkg darált dió 20 dkg liszt( lisztérzékenyeknek gluténmentes liszt) 1 sütőpor (20 g) 4 dl tej 35 dkg vaj 2 evőkanál kakaó 4 evőkanál porcukor Elkészítés: Tészta: 30 dkg kristálycukrot, a 4 tojás sárgáját és 10 kanál hideg vizet habosra keverünk. Hozzáadjuk a 4 tojás felvert habját, majd a diót, a lisztet, a sütőport, és megsütjük. Krém: a 4 dl tejbe 4 evőkanál lisztet sűrűre főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk az előzőleg kikevert 20 dkg vajat, 20 dkg cukrot kis vaníliával. Jól kikeverjük és rákenjük a kihűlt tészta tetejére. Máz: a maradék 15 dkg vajat, a kakaót és a porcukrot összeolvasztjuk, még melegen ráöntjük a tetejére. Félig kihűlt állapotban vágjuk fel. Tanácsok: Különösen szép és nagyon ízletes sütemény, mindenféle alkalomra elkészíthető. Szívesen fogyasztják a nem lisztérzékenyek is. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: tina68 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |