| Epres mascarpone torta, sütő nélkül receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg darált keksz 10 dkg vaj 5 dkg porcukor 50 dkg mascarpone 10 dkg cukor 1 pohár natúr joghurt 1 db citrom reszelt héja 2 dl tejszín 1 kg eper Elkészítés: A darált kekszet összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a megolvasztott vajat. Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd alaposan belenyomkodjuk a kekszes alapot. Hűtőbe tesszük egy órára, hogy megdermedjen. Közben az epret megmossuk, lecsöpögtetjük és felszeleteljük. A krémhez a mascarponet kikeverjük a cukorral, a joghurttal, a citromhéjjal. A tejszínt kemény habbá verjük, és finoman beleforgatjuk a krémbe. A kekszes alapra szórjuk az eper felét, erre kenjük a mascarponés krémet, majd a maradék eperrel díszítjük a tortát. Tegyük be néhány órára a hűtőbe, hogy megdermedjen. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |