| Eperparfé Dr. Atkins ajánlásával receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg érett eper, 2 teáskanál édesítőszer, 3 dl natúr joghurt, 20 dkg mascarpone, néhány csepp mandulaaroma, 2 evőkanál tejszín, 5 dkg étcsokoládé forgács. Elkészítés: A legszebb eperszemeket félretesszük a díszítéshez. A többi epret megtisztítjuk, megmossuk, szeletekre vágjuk, megszórjuk az édesítőszer felével, és 10 percig állni hagyjuk. Az epret a levével együtt turmixgépbe tesszük, belecsöpögtetjük a mandulaaromát és pépesre turmixoljuk. Összekeverjük a joghurtot, a mascarponét, a maradék édesítőszert, és beledolgozzuk az eperparfét. A masszát folpackkal béllet formába kanalazzuk, ha a forma megtelt, a fóliával betakarjuk, és mélyhűtőben megfagyasztjuk. Tálalás előtt szeletekre vágjuk, eperszemet rakunk a tetejére, tejszínt csorgatunk köré és csokiforgáccsal díszítjük. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |