Tutireceptek.hu fejléc

Eperkrémes labdácska fahéjsziruppal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
45 dkg liszt
2 dl langyos tej
6 evőkanál cukor
3 dkg élesztő
csipet só
2 tojás
5 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
2 csomag epres pudingpor
8 dl tej
cukor
A sziruphoz:
6 evőkanál víz
6 evőkanál cukor
2 evőkanál fahéj

Elkészítés:
Az élesztőt pici cukorral a tejben elmorzsolva felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival összedagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezalatt megfőzzük pudingot.

A megkelt tésztát 4 részre vágjuk, majd henger alakúra sodorjuk, és 6 részre vágjuk. A darabokból gombócokat formálunk, és sütőpapíros tepsire tesszük, majd hideg sütőbe toljuk, bekapcsoljuk a sütőt, és nagy lángon sütjük pirosra.

Mikor kész, nagylyukú fecskendővel pudingot fecskendezünk tölteléknek a sütikbe.

A szirupot felfőzzük, majd a sütire locsoljuk. Megszórhatjuk porcukorral is.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hólabdácska » Eperkrémes piskótarolád » Finom gesztenye kocka » Rizstorta
» Csokoládétorta egyszerűen » Citromos csillagok » Narancsrolád » Túrós rakott kifli 2.
» Citromhab » Békamignon 1. » Kókuszos linzerkocka » Ropogós hólabda
» Kefíres süti/ az eredeti » Omlós almás » Kókuszos fincsi resztelt » 3bit szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.