| Eperkrémes labdácska fahéjsziruppal receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 45 dkg liszt 2 dl langyos tej 6 evőkanál cukor 3 dkg élesztő csipet só 2 tojás 5 dkg olvasztott vaj A krémhez: 2 csomag epres pudingpor 8 dl tej cukor A sziruphoz: 6 evőkanál víz 6 evőkanál cukor 2 evőkanál fahéj Elkészítés: Az élesztőt pici cukorral a tejben elmorzsolva felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival összedagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezalatt megfőzzük pudingot. A megkelt tésztát 4 részre vágjuk, majd henger alakúra sodorjuk, és 6 részre vágjuk. A darabokból gombócokat formálunk, és sütőpapíros tepsire tesszük, majd hideg sütőbe toljuk, bekapcsoljuk a sütőt, és nagy lángon sütjük pirosra. Mikor kész, nagylyukú fecskendővel pudingot fecskendezünk tölteléknek a sütikbe. A szirupot felfőzzük, majd a sütire locsoljuk. Megszórhatjuk porcukorral is. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |