| Emeletes pulykacombok hagymásburgonya-ágyon receptHúsételek Hozzávalók: 2 pulyka felsőcomb, 15 dkg edami sajt, 2 paradicsom, 1 póréhagyma, 3 paradicsompaprika, szárnyas fűszerkeverék, húspuhító só, 2 dl vörösbor, őrölt bors, 3 dl tejföl, 2 sárgarépa, 2 alma, mustár, 3 gerezd fokhagyma, 2 vöröshagyma, 30 dkg burgonya, 10 dkg étolaj. Elkészítés: A húst megmossuk, megtöröljük, és kicsontozzuk úgy, hogy egyben maradjon. Ezt követően a késünkkel vékonyítjuk a húst, lehetőleg egy darabban tartva. Nagyjából akkora szeletet kapunk, mint a tepsink szélessége. A tepsit kizsírozzuk, és kirakjuk a karikákra vágott burgonya felével. A burgonyát meghintjük az ugyancsak karikákra vágott vöröshagymával, majd ráhelyezzük a húspuhító sóval, zúzott fokhagymával, borssal és mustárral ízesített húsokat. A szeletekre vágott sárgarépával folytatjuk az építkezést. Ezt a réteget is sózzuk és borsozzuk, majd rálocsoljuk a bort. Megöntözzük a tejföl felével, és beborítjuk a szeletelt almával, a paprikával, a póréhagymával meg a héjától megfosztott, karikákra vágott paradicsommal. Megszórjuk egy kevés ételízesítővel, és betakarjuk a félretett burgonyakarikákkal. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, meglocsoljuk a maradék tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal. Egy kevés vizet öntünk alá, fóliával betakarjuk, és 180-200 fokos sütőben megsütjük. Amikor a hús és a krumpli is megpuhult, levesszük a fóliát, és a tetejét rózsaszínűre pirítjuk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, és kockákra szeletelve kínáljuk. Párolt rizs vagy burgonyapüré, valamint nyáron hideg kompót, télen befőtt illik hozzá. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |