| Emeletes hús receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg hús /sert5éskaraj,pulykacomb vagy mell,csirke 10 szelet bacon 2 fej hagyma 20-30dkg füstölt kolbász 3dl tejszín /főző vagy sima / 3 dl kecsöp cukor ,só,őrölt bors esetleg sajt Elkészítés: A húst felszeletelem sózom-borsozom,jénaiba rakom a szeleteket rárakom a szalonnaszeletet ,a karikára vágott kolbászt ,és a karikára vágott hagymát ,Addig folytatom a rétegzést míg a hozzávalók elfogynak.A tejszínbe belekeverem a kecsöpöt,sót, kevés borsot és kevés cukrot és ezt a mártást ráöntöm a húsra.A tálat lefedem és sűtőben készre sütöm.Mielött befejezem a sütést előtte leveszem a tetejét vagy a fóliát és még kb 10 percig sütöm.Sűrű mártás marad az alján Tanácsok: Sült.vagy főtt burgonyával ,esetleg párolt zöldséggel tálalom. A rétegek közé illetve a tetejére lehet sima vagy füstölt sajtot szórni. A receptet beküldte: tilva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |