| Elronthatatlan meggyes piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db tojás 15 dkg porcukor 20 dkg liszt 40 dkg magozott meggy 1/2 csomag sütőpor 10 evőkanál forró víz Elkészítés: A tojássárgákat a porcukorral gépi habverő segítségével kb. 10-15 perc alatt alaposan összedolgozzuk. Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét. Majd a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát kikent, lisztezett tepsire öntjük, és a tetejére rászórjuk az előzetesen lisztbe hempergetett meggyszemeket. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül (tűpróba!). A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |