| Ellenállhatatlan choco- choco receptSütemények, édességek Hozzávalók: Az alaphoz: 3 dl tej 5 dkg kukoricadara 40 dkg cukrozott sűrített tej 3 tojás 2 dl főzőtejszín 15 dkg kókuszreszelék A tetejére: 80 ml tej 3 dkg kakaópor (cukrozatlan) 8 dkg cukor 8 dkg étcsokoládé 3 ek kókuszreszelék Elkészítés: 1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeverésen). 2. Egy nagy tálban kézi habverővel összekeverjük a tejet a kukoricadarával, hozzáadjuk a sűrített tejet, majd pedig a tojásokat, a tejszínt és a kókuszreszeléket. 3. 24 cm-es levehető, kapcsos tortaforma alját körberajzoljuk a sütőpapíron, kivágjuk és a forma aljába fektetjük, majd beleöntjük a kókuszos masszát. 4. Alufóliával beburkoljuk a kapcsos tortaforma alját, így tesszük bele egy magas peremű tepsibe, amit jó félig felengedünk vízzel. Óvatosan betesszük a sütőbe és így gőzfürdőben 1 órán át sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük!) 5. A tortaformát kivesszük a vizes tepsiből és ha már kihűlt, levesszük az oldalát (előtte fogpiszkálóval vékonyan körbehúzhatjuk, így biztos szép marad az oldala is levételkor), vágódeszkára átborítjuk, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt és a deszka segítségével tálra fordítjuk vissza. 6. Apró darabokra tördeljük az étcsokit. 7. Teflonedényben összemelegítjük a mázhoz a tejet és a kakaóport. 8. Hozzáadjuk a cukrot, folyamatosan kevergetjük, míg fel nem olvad (de ne forrjon!), végül a csokidarabokat adjuk az öntethez. 9. A mázat míg forró, a kókuszos alapra öntjük, elsimítjuk és megszórjuk a kókuszreszelékkel. 10. Legalább 4-5 órára, de legjobb ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |