| Elefántkönnycsepp receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 12dkg cukor 12dkg liszt 2 evőkanál kakaó A krémhez: 1 csomag vanília puding 3dl tej 20dkg margarin 20dkg porcukor 2 evőkanál kakaó 2 banán A mázhoz: 1 tábla tortabevonó 2 evőkanál olaj Elkészítés: A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet, valamint a kakaót. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és újnyi vastagon ráterítjük a tésztát, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Ezután kevés liszttel megszórjuk, megfordítjuk, és a papírt lehúzzuk róla. Közben a tejjel és a pudingporral sűrű krémet főzünk. A margarint a porcukorral és a kakaóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk az elkészült pudingot. Ezzel a krémmel megkenjük a piskótát, hosszában két egyenes banánt teszünk egymás után a krém közepére, majd óvatosan feltekerjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és a piskótát befedjük vele. Díszítésként esetleg megszórhatjuk kókuszreszelékkel vagy színes tortadarával. A receptet beküldte: Missygirl.e Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |