Tutireceptek.hu fejléc

Harsztos fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
hozzávalók 4 főre

200 g liszt
2 tojás
1 ek vodka
1kk só
400 ml olaj a sütéshez
porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vodkát, a tojásokat és kemény tésztát gyúrunk. Egy tiszta konyharuhát benedvesítünk, kicsavarjuk belőle a vizet és a tésztát a nedves konyharuhával bugyolálva 40 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.
2.Lisztezett felületen több részletben olyan vékonyra nyújtjuk a tésztát, amennyire csak tudjuk. Négy különböző átmérőjű, kerek szaggatóval mindegyik méretből ugyanannyi tésztakorongot gyártunk. Mindegyik haraszt négy, egymásra helyezett, eltérő átmérőjű korongból áll, mégpedig úgy, hogy alulra helyezzük a legnagyobbat és az egyre kisebb átmérőjűeket tesszük rá. Az így elkészített tésztatornyok közepét ujjunkkal benyomjuk, ezáltal összetapasztjuk az egymásra helyezett tésztakorongokat, majd a széleket bevagdossuk (hét vágással nyolc egyenlő részt kapunk). A szaggatók méretétől függ, hogy hány harasztot tudunk készíteni. (Nekem tíz darab lett belőle.)
3.Serpenyőben az olajat felhevítjük és két-három adagban aranyszínűre sütjük a harasztokat. Megvárjuk míg kissé kihűlnek, porcukorral meghintjük vagy mézet csurgatunk rájuk és tálaljuk.

Tanácsok:
Én vodka helyett rumot tettem.

4 korong helyett csak 3 at szaggattam.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: bobe2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Isteni Gundel palacsinta » Szilva+alma íz » 3 perces mikrós süti » Gyümölcsös krémsajttorta
» Egyszerű férfiszeszély » Kráteres torta » Foltos sütemény » Tejfölös fánk
» Almás csoda » Paplan sütemény » Márványos sült csokitorta » Beigli sokadik
» Lilla féle csokis muffin » Csokoládés eper tejszínhabbal » Namíb banános sütemény » Arany-ezüst kókuszgolyó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.