| Egybesült sertéskaraj vérnaranccsal.... receptHúsételek Hozzávalók: 1.5 kg karaj 4 db vérnarancs 3 evőkanál extra szűz olívaolaj só, bors 1 db vöröshagyma 2 szál rozmaring + a díszítéshez 1.25 dl fehérbor 1.25 dl csirkealaplé 1 gerezd fokhagyma Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 225 °C-ra. Egy zöldséghámozóval meghámozunk 3 vérnarancsot (csak a narancsszínű részt), és kifacsarjuk a levüket. A negyedik vérnarancsot vékony karikákra vágjuk. A megkötözött karajt egy tepsibe helyezzük, megkenjük 2 evőkanál olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk. A 8 részre vágott hagymát, a narancshéjat és a rozmaringleveleket összeforgatjuk a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk, és a karaj köré rendezzük. 25 percig sütjük, amíg a hús és a hagyma pirulni nem kezd. Közben a bort, az alaplét és az apróra vágott fokhagymát hozzáadjuk 2 dl narancsléhez, 7-8 perc alatt visszaforraljuk kb. 2 dl-re, majd 1,25 dl-t a karaj alá öntünk, és meglocsoljuk vele a húst. A hőmérsékletet 175 °C-ra csökkentjük, a húst – többször meglocsolgatva – további kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd egy tálra tesszük, és alufóliával lazán letakarjuk. A tepsit közepes lángon melegíteni kezdjük, hozzáöntjük a maradék narancsos szószt, és 3 percig forraljuk, hogy kissé besűrűsödjön. A húsról levágjuk a zsinegeket, leöntjük a hagymás- narancsos szósszal, majd rozmaringágakkal és a narancskarikákkal díszítjük. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |