| Édes nyuszik locsoláshoz receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Hozzávalók: Kelt tésztához: 500 g búzaliszt 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő 100 g porcukor 2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 1 citrom reszelt héja 1 csipet só 1 tojás (közepes méretű) 50 ml meleg tej 150 ml tejszín 100g lágy vaj vagy margarin Kenéshez: 1 tojás (közepes méretű) Ezenkívül: Néhány szem mazsola Néhány szál spagetti Elkészítés: Előkészítés: A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük. Elkészítés: A kelt tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel jól elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő. A megkelt tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, a tésztát hengerré formázzuk, és 12-14 egyenlő részre osztjuk. Minden darabot egy kb. 12 cm magas tojássá formáljuk, majd az oldala mentén kicsit megnyomjuk . A tojásforma keskenyebb csúcsát hosszanti irányban a feléig bevágjuk, és nyuszifüleket alakítunk ki belőle. A nyuszikat a tepsibe helyezzük. A tojást felverjük és megkenjük vele a fejeket. A mazsolaszemekből szemet és orrot formálunk. A spagetti szálakat kis darabokra törjük, és bajuszt formálunk belőle. A tésztát további kb. 15 percig kelni hagyjuk, majd a tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a nyuszikat megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 20 perc A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |