| Diplomata torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojásból egy kerek piskóta krém:6 tojás sárgája 15dkg cukor 2tasak vanilia 5dl tej 2 tasak zselatinpor 8dl tejszin 2db narancs 2dl tejszin a díszitéshez Elkészítés: A zselatint odatesszük ázni 1dl langyos tejbe. A tojások sárgáját 4 dl tejjel a cukorral a vaniliávalés a narancs reszelt héjával forrásig főzzük (amikor elkezd főni vegyük le a tüzről különben a tojás összekapódik).Levesszük a tüzről és hozzáadjuk a felmelegített zselatint. A tejszint habbá verjük és hozzáadjuk a hideg de nem szilárd tojásos krémhez és hozzáadjuk a kockára vágott narancsokat is. A piskótát két részre vágjuk. egy kerek tortaformába tesszük a piskóta tetejét rá a krém és végül a piskóta alja.Másnapig hütőbe tesszük.Amikor kivesszük körbevágjug egy késsel és kiboritjuk egy tálcára azután kidíszitjük. Tanácsok: Nagyon finom. bonyolultnak látszik de nem az! A receptet beküldte: angica73 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |