| Diótallér receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg liszt (fele lehet teljes kiörlésű) 3 dkg kukoricaliszt 20 dkg vaj 10 dkg cukor 3 dkg kakaópor 10 dkg őrölt dió csipet só fél tk szódabikarbóna 1 cent pálinka 1 tojás fehérje 30 db fél dióbél 1 tojás sárgája Elkészítés: A fél diók és a tojás sárgája kivételével minden hozzávalót összegyűrok. Kb. 5 cm henger formára gyúrom, és alufóliában a hűtőbe teszem 1-2 órára. Késsel fél cm vastag korongokra vágom és minden tallér tetejét lekenem a tojás sárgájával, majd egy-egy fél diót nyomok bele. 190 fokon 10 perc alatt sül készre. Dobozban hetekig eláll. Kalóriatartalom: 68/db kcal A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |