| Almapuffancs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5-6db nagyobb alma reszelve,héja nélkül 2.5dl tej 3 tojás-fehérje külön! 20 dkg liszt és 5-10dkg kalácsmorzsa(elhagyható) 2mk. sütőpor 2mk.fahéj SÜTÉSHEZ:olaj 5dkg porcukor Elkészítés: A fenti hozzávalókat mély tálba összekeverni,végül a keményre vert tojáshabot lazán beleforgatni. Galuska sürűségű tészta lesz. 15perc pihentetés után a felforrósított olajba evőkanállal adagolni,mindkét oldalát aranybarnára sütni! Fahéjjas porcukorral meghintve tálalni! Tanácsok: Télen "mézeskalács"füszerkeveréket szoktam beletenni. Ha túl sűrű-akkor tejjel higítani-ha híg lisztezni. A maradék édes péksüteményekből morzsát készítek/lereszelem/-és ujra hasznosítom. Pl.ebbe az ételbe,de a szilvásgombócra is ebből a morzsából pirítok. A receptet beküldte: P.Anikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |