Tutireceptek.hu fejléc

Almapuffancs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5-6db nagyobb alma reszelve,héja nélkül
2.5dl tej
3 tojás-fehérje külön!
20 dkg liszt és
5-10dkg kalácsmorzsa(elhagyható)
2mk. sütőpor
2mk.fahéj
SÜTÉSHEZ:olaj




5dkg porcukor

Elkészítés:
A fenti hozzávalókat mély tálba összekeverni,végül a keményre vert tojáshabot lazán beleforgatni.
Galuska sürűségű tészta lesz.
15perc pihentetés után a felforrósított olajba evőkanállal adagolni,mindkét oldalát aranybarnára sütni!
Fahéjjas porcukorral meghintve tálalni!

Tanácsok:
Télen "mézeskalács"füszerkeveréket szoktam beletenni.
Ha túl sűrű-akkor tejjel higítani-ha híg lisztezni.
A maradék édes péksüteményekből morzsát készítek/lereszelem/-és ujra hasznosítom.
Pl.ebbe az ételbe,de a szilvásgombócra is ebből a morzsából pirítok.


A receptet beküldte: P.Anikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» A tökéletes piskóta hatossága » Kürtöskalács (dorongfánk) » Almás krémes (Kata-féle) » Gyümölcsös torta
» Gesztenyetorta liszt nélkül » Banános golyók » Egérke, a krumplis sütemény » A legjobb palacsintatészta
» Bástyaszeletek » Pan-cake, vagyis palacsinta » Kinder szelet tojás nélkül » Diós ás datolyás meleg krém
» Egyszerű madártej » Török kenyércsemege » Csokis kalácsfelfújt » Rigó Jancsi muffin formában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.