| Diós-pamezános keksz receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 10 dkg vaj 10 dkg liszt 10 dkg jó minőségű, frissen reszelt parmezán 2 tojás 10 dkg durvára vágott dió, mogyoró, mandula, pisztácia (vegyesen, ami van) só, bors opcionális: csipet friss rozmaring, finomra aprítva Elkészítés: A vajat kézi habverő dagasztós karjával (vagy robotgépben, vagy fakanállal) puhára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a reszelt parmezánt, sót, borsot, rozmaringot, végül a két tojást. Összedolgozzuk, majd belekeverjük a durvára vágott magokat. Dupla réteg folpack fóliára helyezzük a tésztát, úgy, hogy kb. 5 cm átmérőjű hengert formázzon. Ez úgy a legegyszerűbb, ha egy uzsonnázó zacskóba töltjük, végét levágjuk, és a hengert kinyomjuk közvetlenül a fóliára, mint egy habzsákból. Vagy ha ügyesek vagyunk, akkor simán fakanállal rendezzük formára. A fóliát szorosan feltekerjük, hogy egyenletes oldalú hengert kapjunk, két végét szaloncukor szerűen lezárjuk. A tésztát hűtőbe tesszük egy órára (vagy mélyhűtőbe). A sütőt előmelegítjük 180C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a hengerből vékony (1,5cm) szeleteket vágunk. Kb. 17 perc alatt arany színűre sütjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |