| Csokis rostkeksz receptHozzávalók: • 7,5 dkg zabpehely • 7,5 dkg búzakorpa • 0,5 dkg szódabikarbóna • 3 evőkanál natúr kakaópor • 10 dkg vaj • 1 tojás • folyékony édesítő ízlés szerint Elkészítés: A zabpelyhet csak úgy szárazon megpirítod, majd néhány másodpercre bedobod a kávédarálóba. (Ha ilyesmi nincs otthon, bármilyen aprító megteszi.) Ezután a tojást a vajjal meg az édesítőszerrel habosra vered, hozzáadod a búzakorpát, a pirított zabpelyhet és a szódabikarbónát, s az így kapott masszát alaposan összegyúrod. Eközben már izzíthatod a sütőt, mert a masszából úgyis nemsokára diónyi nagyságú golyókat formálsz, amiket kissé ellapítva egy tepsin sütsz meg. Nálunk egy adagba 6-7 keksz fér be anélkül, hogy a forróságban „összenőne". Egy tepsi tartalma 180 fokon kb. 8 perc alatt készül el. A receptet beküldte: anett59 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |