| Diós ostya receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg kristálycukor 20 dkg porcukor 20 dkg durvára vagdosott dió 4 tojássárgája 20 dkg vaj 1 evőkanál olaj 1 csomag ostya tortalap Elkészítés: Egy nagy tányért olajjal kikenünk. A kristálycukrot serpenyőben, egy evőkanál vízzel meglocsolva,állandó keveréssel barnára pirítjuk. A diót beleforgatjuk, a tűzön még 1-2 percig tovább keverjük, majd az olajozott tányérra öntjük. Kihűtjük, majd megdaráljuk. Ugyanabban az edényben, ,amelyben a cukrot pirítottuk, a tojássárgáját a porcukorral, a puha vajjal habosra kavarjuk, és gőzön tovább keverve addig főzzük, amíg sűrűvé nem válik. Ekkor a darált karamellt belekeverjük,és kihütjük. Utána ismét habosra keverjük, majd 2-3 mm vastagon 2-2 ostyalap közé kenjük. Deszkát teszünk rá, hogy lenyomassuk Másnap forró késsel szeleteljük, hosszúkás szeletekre. Folpackba csomagolva sokáig frissen eláll, mindig annyit szeletelve,amennyi fogyasztásra kerül. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |