| Diós mogyorós császármorzsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojás 25 dkg liszt 2 teáskanál méz só 4 dl tej 4 dkg vaj 5 dkg aprított dióbél 5 dkg aprított mogyoró 20 dkg erdei gyümölcs(fagyasztott) porcukor a szóráshoz Elkészítés: A tojássárgákat a megsózott liszttel a mézzel és a tejjel simára keverjük,hozzáadjuk a a fehérjék keményre vert habját. Majd belekeverjük az aprított diót mogyorót. A vajat felhevítjük egy serpenyőben és belecsurgatjuk a tésztát.Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A sütés befejezése előtt röviddel szaggassuk szét két villával a tésztát és adjuk hozzá a kiolvasztott gyümölcsöt.Rakjuk ki tányérokra a császármorzsát és hintsük meg porcukorral. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |