Tutireceptek.hu fejléc

Diós-mézes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg méz
5 dkg porcukor
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
őrölt fahéj
csipet só
10 dkg vagdalt dió
10 dkg baracklekvár

Elkészítés:
A tojásokat a mézzel és a porcukorral 10-12 perc alatt habosra verjük. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és a durvára vágott dióval összekeverjük, majd óvatosan a habos tojásos alaphoz adjuk. Kivajazott, lisztezett tepsiben 130 fokon megsütjük. Ha a tészta kihűlt, baracklekvárral vékonyan megkenjük. Díszítésként tehetünk rá aszalt gyümölcsöket is.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres diós-mézes torta » Diós-mézes banán desszert! » Diós-mézes sült banán » Anyukám piskótája
» Rumos-diós piskótatekercs » Böjtös süti » Zsenálé » Paradicsom szelet
» Bundás alma(Kata-féle) » Vörösáfonyás keksz » Kevert almafánk » Eperbomba
» Figaró ostyaszelet » Tejes pite » Bread and butter pudding » Grízes süti


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.