Tutireceptek.hu fejléc

Diós-mézes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg méz
5 dkg porcukor
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
őrölt fahéj
csipet só
10 dkg vagdalt dió
10 dkg baracklekvár

Elkészítés:
A tojásokat a mézzel és a porcukorral 10-12 perc alatt habosra verjük. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és a durvára vágott dióval összekeverjük, majd óvatosan a habos tojásos alaphoz adjuk. Kivajazott, lisztezett tepsiben 130 fokon megsütjük. Ha a tészta kihűlt, baracklekvárral vékonyan megkenjük. Díszítésként tehetünk rá aszalt gyümölcsöket is.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós-mézes banán desszert! » Fűszeres diós-mézes torta » Diós-mézes sült banán » Óvári szelet
» Rumos-kókuszos fatörzs » Eperkrém rétestésztában » Kávékrémes piskótatekercs » Túró torta szülinapra
» Jeges Kocka » Kiflis édesség » Rumos félhold süti » Vanilliás fánkocskák
» Epres habos » Svéd ragacsos csokis süti » Citromos tejszínkrém » Narancsos kuglóf


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.