| Duplacsokis muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: Folyékony rész: 1 pohár natúr joghurt 2 tojás 1 és 1/2 pohár cukor 1 csomag vaníliás cukor 1/2 pohár olaj (semleges ízű, én napraforgó olajat használok) Száraz rész: 2 pohár liszt 1/2 csomag sütőpor 3-5 evőkanál cukrozatlan kakaópor 1 tábla darabolt étcsokoládé (a hozzávalókat a joghurtos pohárral kell kimérni) Elkészítés: A muffinok elkészitéséhez szükség van egy muffin tepsire amit kibélelünk muffin papírral, vagy ha ez nem áll rendelkezésre akkor ki kell zsírozni és lisztezni a formát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Két keverőtálra van szükség az egyikben összekeverjük a joghurtot, a cukrot, a vaníliáscukrot, a tojásokat és az olajat. A hozzávalókat én egy kézihabverővel szoktam simára keverni. A másik tálban elvegyítem a szárazhozzávalókat a lisztet, a sütőport, a kakaót és végül a csokit. Hozzáöntjük a joghutos keveréket és egy fakanállal eldolgozzuk. Nem kell sokáig kevergetni, mert akkor kemény lesz a tészta. Elég addig keverni, amíg a liszt nagyjából elkeveredik. Végül a tésztát a muffin formába kanalazzuk, és egyenletesen szétosztjuk benne. Sokan azt mondják, hogy a formákat csak félig kell tölteni. De én általában majdnem teljesen megtöltöm, mert akkor szépen kipuposodik. Ez a tésztamennyiség egy 12-es muffintepsibe való. 20-25 perc alatt megsütöm. Figyelni kell mert a kakaós tészta hamar megéghet. Tanácsok: Ez a recept egy alap ami jól variálható, másfajta muffinokat is készithetünk vele. Például a kakaó és a csoki helyett készítettem már kókusszal és fehércsokival, vagy dióval és rumba áztatott mazsolával. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: PNóri Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |