| Diópuding receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg darált dió, 3 tojás, 10 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 zsemle, 1 dl tej, őrölt szegfűszeg és fahéj Elkészítés: A zsemlék héját levágjuk, majd tejbe áztatjuk. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját is. A kinyomkodott zsemlét szitán átpasszírozzuk és a krémbe keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, őrölt szegfűszeggel és fahéjjal fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A krémet kivajazott, durvaszemű kristálycukorral vagy zsemlemorzsával beszórt kis pudingformákba töltjük. Tepsibe állítjuk, annyi vizet öntünk alá, hogy a formák feléig érjen, majd meleg, de nem forró (150 fokos) sütőben kb. 40 percig gőzöljük. Tányérra borítva, borsodóval leöntve kínáljuk. Tanácsok: Jó tudni, hogy a puding sülés közben megnő, ezért csak annyi tésztát öntsünk bele, hogy a forma háromnegyedéig érjen! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: nefis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |