| Szedres joghurt túróöntettel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg szeder (friss vagy mélyhűtött) 4 evőkanál citromlé 3 dl joghurt 4 evőkanál édesítőpor 1 tojásfehérje 2 dl tejszín 3 evőkanál zselatinpor A túróöntethez: 25 dkg félzsíros tehéntúró 1,5 dl tej 1/2 citrom reszelt héja 4 evőkanál citromlé 3 evőkanál édesítőpor Elkészítés: A díszítéshez félrerakunk néhány szem szedret, a többit a turmixgép poharába öntjük. Rálocsoljuk a citromlevet, és pépesre törjük. Szitán átnyomjuk, hogy a magjai ne kerüljenek a desszertbe. A gyümölcspürét tálba öntjük, hozzátesszük a joghurtot, és 3 evőkanál édesítőporral összekeverjük. A tojásfehérjét a maradék édesítőporral kemény habbá verjük. Ugyancsak felverjük a tejszínt. Mindkettőt a gyümölcsös joghurthoz keverjük. A zselatint 1 dl hideg vízben megáztatjuk, majd kis lángra téve, folyamatosan kevergetve, kissé folyósra melegítjük, és a gyümölcspüréhez öntjük. Egy nagyobb formát (akár kuglófformát) hideg vízzel kiöblítünk, majd beleöntjük a gyümölcsös habot. A tetejét egyenletes simára igazítjuk, folpack fóliával befedjük, és a hűtőszekrényben fél napig dermesztjük. Tálalás előtt a formából tálra borítjuk. 6. Az öntethez turmixgép poharába tesszük a túrót, ráöntjük a tejet és a citromlevet, beleszórjuk a citromhéjat. Az édesítőporral kellően ízesítjük, majd habos krémmé keverjük, és a joghurtos szeder köré öntjük. A megmaradt szederrel szépen körberakva kínáljuk. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |