| Déryné csókja receptSütemények, édességek Hozzávalók: Habcsók: 6 tojásfehérje 20 dkg darált dió 20 dkg cukor Krém: 6 tojássárgája 0,5 dl feketekávé 15 deka cukor 2 kanál kakaó 5 dkg porcukor 15 vagy 20 dkg margarin +pirított darált dió Elkészítés: Habcsók: 6 tojásfehérjét felverünk kemény habnak 20 dkg cukorral, amikor ez kész, hozzáadunk 20 dkg darált diót, és összekeverjük. A tepsit kicsit megolajozzuk, és kis halmokat rakunk távol egymástól. Jól előmelegített sütőben 10 percig erősebb lángon sütjük, azután csak szárítjuk. Krém: 0,5 deci erős feketekávét, 6 tojássárgát, 15 deka cukrot hidegen kikeverünk. 2 kanál kakaót 1 dl vízzel felteszünk főni állandó kevergetés mellett, és amikor először látszik a lábas alja kész van. Befedve hagyjuk kihűlni. Közben 5 dkg porcukort 15 vagy 20 dkg margarinnal habosra kikeverünk, és a kihűlt krémhez adjuk, majd összekeverjük a két masszát. Két-két habcsókot a krémmel összeragasztunk és bevonunk. A kapott krémes csókokat pirított darált dióba forgatjuk. Tanácsok: Elég munkaigényes, de nagyon finom sütemény! A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |