| Cukormentes vaníliás-mákos süti receptHozzávalók: A tésztához 6 db tojás 6 ek édesítőszer 6 ek darált mák 0.5 csomag sütőpor A krémhez 3.5 dl 1,5 %-os tej 1 csomag vaníliás pudingpor 5 ml folyékony édesítőszer 200 ml habtejszín 1 csomag habfixáló A tetejére 50 g reszelt diabetikus csokoládé Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A felvert habhoz keverés közben egyesével adagoljuk a tojások sárgáját. Összekeverjük a sütőport a mákkal és a por édesítővel, majd óvatosan a habba keverjük. Egy 35x20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 180 fokos sütőben megsütjük. Nem kell neki sok idő. Ha kihűlt, középen kettévágjuk. A krémhez a tejet összekeverjük 1 tk folyékony édesítővel és a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. A tejszínt 1 tk édesítővel és 1 cs habfixálóval kemény habbá verjük. Ha teljesen kihűlt a vaníliás krém, robotgéppel simára kavarjuk, és ezt követően óvatosan összekeverjük az előzőleg felvert tejszínnel. Az így kapott tejszínes-vaníliás masszával megtöltjük a mákos lapokat úgy, hogy kb. 1/3-ad része maradjon a tetejére. Végül annyi diabetikus csokit reszelhetünk rá, amennyit csak szeretnénk. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C sütési mód: hőlégkeveréses tepsi mérete: 20x35 cm A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |