| Csokoládés mennyei epertorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 26 cm-es tortaformához: -20 dkg vaj -15 dkg barna cukor -1 csomag vaníliás cukor -4 tojás -1 csipet só -30 dkg rétesliszt -5 dkg keserű kakaó -1,5 kk sütőpor -kb. 2,5 dl tej Töltelék -3 ek ribiszkezselé -50 dkg eper -3 dl tejszín -1 csomag habfixáló por -1 kk vaníliás cukor -2 ek porcukor Elkészítés: 1. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk. A lisztet, a kakaót és a sütőport rászórjuk, és a tejjel együtt beleforgatjuk. A tésztát kivajazott tortaformába öntjük, és a hideg sütőbe a legalsó rácsra tesszük, 180°C-on (gáz 2-3. fokozat) kb. 1 óráig sütjük. 2. A kihűlt tortalapot keresztben félbevágjuk, az alsó részét a ribiszkezselével megkenjük. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, és 1/4-ét a díszítéshez félretesszük, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk. 3. A tejszínt félig felverjük, majd a habfixálót, a vaníliás cukrot és a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Az összenyomkodott epret belekeverjük. A tészta alsó felét az epres hab felével megkenjük, a másik lapot ráfektetjük, a maradék habot a tetejére simítjuk, és 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. 4. A maradék epret felszeleteljük, és a tortát feldíszítjük vele, majd azt 12 szeletre vágjuk, és tálaljuk. Tanácsok: Az epret úgy pépesítjük, hogy kis tálkába töltve villával szétnyomkodjuk. Ne vigyük túlzásba, mert sok levet enged, és felvizezi a tejszínt. A nagyobb eperdarabokkal díszítjük a tortát. A lisztet, a kakaót és a sütőport keverjük össze először egy tálban. Még lazább lesz a tészta, ha a lisztes keveréket a tojásos vajra szitáljuk, és óvatosan belekeverjük. Ez a torta kalóriadús, ezért vágjuk 16 szeletre, vagy kevesebb tejszínnel készítsük a tölteléket. Elkészítési idő: 120 perc Kalóriatartalom: 450 kcal Szénhidráttartalom: 45 gramm Zsírtartalom: 26 gramm A receptet beküldte: Margitanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |