| Csokoládéhab receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg étkezési tortabevonó, 2 tojássárgája, 2 tojásfehérje, 1 evőkanál cukor, 40 dkg tejszín, 40 ml kakaólikőr. Elkészítés: A tortabevonót apró darabokra vágjuk, a keverőtálba tesszük és forró víz fölött a komfort-medencében felolvasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját és a kakaólikőrt az olvasztott csokoládéhoz adjuk, de még nem keverjük össze! Hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt, és most az egészet a habverővel egyenletesen simára keverjük. A tojásfehérje habot lazán hozzákeverjük. Forró evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból és tányérra rendezzük, amit csokoládéforgáccsal, karamellöntettel és citromfűvel díszítünk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |