| Almás bugyor receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 3 tojássárgája, 1 egész tojás, 2 dkg élesztő egy kis tejben megfuttatva, csipet só. A töltelékhez: 1 kg alma, kevés cukor, fahéj, baracklekvár, cukros darált dió. Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél óráig pihentetjük. Amíg kel, megpároljuk a reszelt almát kevés cukorral és őrölt fahéjjal. A megkelt tésztát vékonyra kisodorjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük baracklekvárral a korongokat és a párolt almából halmokat rakunk rá. Összefogjuk a tésztát és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat beleforgatjuk tésztából kimaradt tojásfehérjékbe, majd cukros dióba. Sütőlapra téve 180 fokos sütőben rózsaszínre sütjük. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |