| Csokikrémes kakaórolád receptSütemények, édességek Hozzávalók: • 4 tojás • 15 dkg kristálycukor • 12,5 dkg liszt • 1 kiskanál sütőpor • 2 evőkanál kakaópor • 12,5 dkg margarin • 20 dkg étcsokoládé • 10 dkg tejcsokoládé • 250 ml tejszín • 2 evőkanál porcukor • 4-6 evőkanál rum Elkészítés: A 6 dkg vajat olvaszd fel mikróban, és tedd félre hűlni. A tojásokat 3 evőkanál forró vízzel verd fel krémes állagúvá. Add hozzá a cukrot, majd a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót úgy, hogy minden hozzávaló után újból keverd át a tésztát. Legvégül add hozzá a megolvadt vajat. A masszát öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben kb. 15-20 percig süsd. Amikor elkészült, helyezd a tésztát egy tiszta konyharuhára, szórd meg porcukorral, és tekerd fel. Amíg a piskóta hűl, készítsd el hozzá a krémet: a tejszínt forrald fel, majd a tűzről félrehúzva tördeld bele a tej- és az étcsokit. Kavargasd addig, amíg a csoki teljesen fel nem olvad benne, majd hűtsd le a krémet. A maradék 6,5 dkg vajat keverd fel habosra 2 evőkanál porcukorral, és forgasd bele a csokis krémbe. A piskótát nyújtsd ki, locsold meg rummal, és kend rá a krém 2/3-át. Tekerd fel, és vond be a roládot a maradék csokis krémmel. A receptet beküldte: Camay Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |