Tutireceptek.hu fejléc

Fekete rózsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához: 60 dkg liszt, 10 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1 db tojás, l cs. sütőpor, kevés szódabikarbóna.
A töltelékhez: 20 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj,25 dkg porcukor, 2 dl tej, l cs. stőpor,1 citrom héja, 1 db reszelt alma.
A krémhez: 8 dl tej, 2 cs. vaníliás pudingpor, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit dolgozzuk össze annyi tejjel, hogy nyújtható legyen. A tésztát hat részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk, és külön-külön megsütük.A többi négy lapot is kinyújtjuk, a töltelékkel megtöltjük,feltekerjük mint a beiglit. Ezután egymás mellé helyezzük őket a tepsiben, és közepes lángon aranybarnára sütjük. Kihűtjük.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, majd ha kihűl, hozzáadjuk a margarinos porcukros masszához. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, erre rátesszük a tekercseket, majd ismét egy réteg krém következik, és végül a másik lap. Izlés szerint bevonhatjuk csokimázzal.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Nóra*


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rózsa Zabpelyhese » Vadrózsa » Fekete-fehér muffin » Almás rózsalekvár
» Feketeerdei meggyes kuglóf » Rózsa tea » Feketeerdő torta diétásan » Feketeerdő-torta recept
» Rózsaszörp » Feketeribizli likőr » Sajtos rózsák » Rózsaszín
» Piskótás Feketeerdő torta » Lúdláb feketekávéval » Fekete-fehér finom süti » Fekete-erdő torta IV.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.