| Almás kalácsfelfújt receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 6 adaghoz: - 1 db kalács - 2-3 dl tej - 3 db tojás - 4 evőkanál porcukor - 1 csomag vaníliás cukor - 50 g mazsola - reszelt citromhéj A töltelékhez: - fél kiló tehéntúró - 1 csomag vaníliás cukor - 2-3 db alma - 150 g vaj - zsemlemorzsa Elkészítés: 1. A kalácsot kockázzuk fel, öntsük le a forró tejjel, majd hagyjuk kihűlni. A tojások sárgáit 3 evőkanálnyi porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a vízzel leforrázott mazsolát és a reszelt citromhéjat. 2. A tehéntúrót keverjük össze a vaníliás cukorral. Az almákat hámozzuk meg, majd vastagon reszeljük le. Ezt követően keverjük a túróhoz. 3. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, szórjunk meg zsemlemorzsával. Tegyük a tálba a kalács felét, kenjük rá a túrókrémet és rakjuk rá a maradék kalácsot. A tetejére helyezzünk néhány szelet vajat, és kb. fél óráig süssük 160 fokra előmelegített sütőben. 4. A három tojásfehérjéből és az 1 evőkanálnyi porcukorból vert kemény habot 5-10 perccel a sütés vége előtt kenjünk a felfújt tetejére. Tanácsok: Más péksüteményből is el lehet készíteni, fahéjjal is lehet díszíteni, illetve ízesíteni. Friss idénygyümölccsel, például eperrel körítve kínálhatjuk. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: xxLady Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |