| Csokichipses brownie receptSütemények, édességek Hozzávalók: .Hozzávalók 85 g Rama 115 g étcsokoládé 130 g cukor 2 nagy tojás 70 g liszt 1 ek. édesítetlen kakaópor egy csipet só 1 tk. vaníliakivonat 80 g csokichips (lehet apróra vágott étcsoki is) Krémsajtos réteghez 200 g krémsajt 1 tojássárgája 75 g cukor pár csepp vaníliakivonat Elkészítés: Elkészítés A tojásokat és a krémsajtot felhasználás előtt egy órával kiveszem a hűtőből. Az összetördelt csokit és a Ramát alacsony lángon felolvasztom egy kis edényben. Közben 180°C fokra előmelegítem a sütőt, és sütőpapírral kibélelek egy 24x24 cm-es szögletes sütőformát. A felolvadt csoki-Rama keveréket félrehúzom a tűzről, és belekeverem a cukrot, majd a tojásokat. A lisztet elvegyítem a kakaóporral, vaníliával, a sóval és az apró kockákra darabolt csokival, majd a folyékony masszához öntöm, és egy gumis keverőlapát segítségével simára keverem. A tésztát az előkészített sütőformába öntöm, és egyenletesen elsimítom. A krémsajtos réteghez simára keverem a krémsajtot a cukorral, a vaníliával, és a tojássárgával, végül elosztom a csokis tészta tetején, és egy kerek hegyű késsel márványosra keverem a kétszínű masszát, (vagy legalábbis kísérletet teszek rá). Forró sütőbe tolom, és előírás szerint 35 percig sütöm, de legközelebb 5-6 perccel lerövidítem a sütési időt. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |