| Csőben sült karfiol- könnyű változat receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg megtisztított, rózsáira szedett karfiol 20 dkg trappista vagy edami sajt ételízesítő 2 dl 1,5%-os tej 2 csapott evőkanálnyi étkezési keményítő 2 evőkanálnyi zabkorpa 2 evőkanálnyi light margarin Elkészítés: A karfiolt félpuhára főzzük. Egy tűzálló jénait 1 evőkanálnyi margarinnal kikenünk, meghintjük zabkorpával, átütögetjük, hogy mindenhová jusson. A tejből, a maradék margarinból és a keményítőből gyors mozdulatokkal keverve nem túl sűrű besamelt főzünk (nagyon gyorsan összeugrik, vigyázat!) A következőket rétegezzük: karfiol, besamel, sajtszeletek, karfiol, besamel, sajtszeletek. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, villanysütőben 200 °C-on. Tanácsok: Önmagában is laktató, de sült hús mellé köretnek is illik. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 250 kcal A receptet beküldte: rosewood Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |