Tutireceptek.hu fejléc

Csőben sült karfiol- könnyű változat recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg megtisztított, rózsáira szedett karfiol
20 dkg trappista vagy edami sajt
ételízesítő
2 dl 1,5%-os tej
2 csapott evőkanálnyi étkezési keményítő
2 evőkanálnyi zabkorpa
2 evőkanálnyi light margarin

Elkészítés:
A karfiolt félpuhára főzzük. Egy tűzálló jénait 1 evőkanálnyi margarinnal kikenünk, meghintjük zabkorpával, átütögetjük, hogy mindenhová jusson.
A tejből, a maradék margarinból és a keményítőből gyors mozdulatokkal keverve nem túl sűrű besamelt főzünk (nagyon gyorsan összeugrik, vigyázat!)
A következőket rétegezzük:
karfiol, besamel, sajtszeletek, karfiol, besamel, sajtszeletek.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, villanysütőben 200 °C-on.

Tanácsok:
Önmagában is laktató, de sült hús mellé köretnek is illik.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 250 kcal

A receptet beküldte: rosewood


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőben sült póré sonkával » Könnyű fánk » Könnyű gyümölcsös » Csőben sült burgonya
» Habkönnyű rántotta 2. » Habkönnyű kifli » Túl könnyű jégkrém:) » Gombás karfiol-tál
» Könnyű kukorica leves » Könnyű reggeli » Karfiol-brokkoli krémleves » Könnyű epres piskóta
» Habkönnyű rizsfelfújt » Csőben sült tortilla lapok » Könnyű, gyors kakaós süti » Csőben sültbrokoli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.