Tutireceptek.hu fejléc

Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 adaghoz:

2 szelet csirkemell

3-4 db csirkemáj

2-2 evőkanál zabpehely és zabkorpa

1 tojás

egy kis fej vöröshagyma fele

2 gerezd fokhagyma

2-3 szelet paradicsom

5 dkg mozzarella

reszelt trappista /pl. Tolle light/ a szóráshoz

olívaolaj



bors

majoránna vagy kakukkfű

Elkészítés:
A csirkemájakat ledaráljuk vagy késsel szétkaparjuk, majd tálba helyezzük.
A tojást felverjük, sózzuk, fűszerezzük, és a májhoz öntjük.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágva szintén hozzáadjuk.
Belekeverjük a zabkorpát, és a -pelyhet.
Az egészet állni hagyjuk, hogy a zab kicsit megszívja magát, és ne legyen folyós.
Ezután a csirkemelleket kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, fűszerezzük, majd hirtelen megsütjük. Ezután hőálló tálba helyezzük.
A paradicsomot és a mozzarellát felszeljük, a trappistát pedig lereszeljük.
Ha a máj már megfelelő állagú, akkor a hússzelekre púpozzuk.
A tetejére a paradicsomszeleteket teszünk, megsózzuk, rá a mozzarella szeleteket, és a reszelt sajttal meghintjük.
190-200 fokos sütőben készre sütjük.
Én párolt brokkolival tálaltam, de kinek-kinek ízlése szerint


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőben-csirke » Ízletes csirkemell saláta » Fasírozott zabpehellyel » Gombás- sajtos csirkemell
» Mézes-diós csirkemell » Brokkolileves csirkemájjal » Mézes-mustáros csirkemell » Legegyszerűbb csirkemell
» Sonkás-fűszeres csirkemell » Kukoricás csirkemellcsik » Sűtőtökös csirkemell » Habart tojás galambmájjal
» Borzas csirkemell 2 » Töltött csirkemelltekercs » Bacon-ös rakott csirkemell » Rakott-sajtos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.