| Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal receptEgytálételek Hozzávalók: 2 adaghoz: 2 szelet csirkemell 3-4 db csirkemáj 2-2 evőkanál zabpehely és zabkorpa 1 tojás egy kis fej vöröshagyma fele 2 gerezd fokhagyma 2-3 szelet paradicsom 5 dkg mozzarella reszelt trappista /pl. Tolle light/ a szóráshoz olívaolaj só bors majoránna vagy kakukkfű Elkészítés: A csirkemájakat ledaráljuk vagy késsel szétkaparjuk, majd tálba helyezzük. A tojást felverjük, sózzuk, fűszerezzük, és a májhoz öntjük. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágva szintén hozzáadjuk. Belekeverjük a zabkorpát, és a -pelyhet. Az egészet állni hagyjuk, hogy a zab kicsit megszívja magát, és ne legyen folyós. Ezután a csirkemelleket kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, fűszerezzük, majd hirtelen megsütjük. Ezután hőálló tálba helyezzük. A paradicsomot és a mozzarellát felszeljük, a trappistát pedig lereszeljük. Ha a máj már megfelelő állagú, akkor a hússzelekre púpozzuk. A tetejére a paradicsomszeleteket teszünk, megsózzuk, rá a mozzarella szeleteket, és a reszelt sajttal meghintjük. 190-200 fokos sütőben készre sütjük. Én párolt brokkolival tálaltam, de kinek-kinek ízlése szerint A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |