| Csirkesalátával töltött alma lilahagymával receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 8 alma 2 db főtt vagy sült csirkemell ( előző ételünkből megmaradt ) 1 db kefir 5 dkg sajt 2 ek majonéz 1 kis fél lila hagyma fél citrom leve só, fűszerkeverék Elkészítés: A kicsontozott csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk. Az almát előkészítjük, mossuk, nem hámozzuk meg. Tetejükről levágunk egy kalapot. Annyi almahúst vágjuk ki belőlük, hogy 1 cm-es fala maradjon. 3 dl vizet forralunk, beletesszük az almát és az almaforgácsot is. Felforraljuk, majd azonnal leszűrjük. A majonézt, reszelt sajtot, kefirt, a csirkemell csíkokat és a szeletelt vöröshagymát összekeverjük. Felhasználásig hűtőszekrénybe tartjuk. Ha az alma megszikkad, a forgácsot belekeverjük a majonézes salátába. Púposra töltjük az almákat. Lehűtve tálaljuk A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |