| Csirkemelltekercs csiperkegombás májkrémmel töltve receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók (kb 4 adagra) 2 db csirkemellfilé A töltelékhez: 400 g csirkemáj 125 g apró szemű csiperkegomba 1 fej vöröshagyma 1 teáskanál pirospaprika kb 30 ml víz őrölt feketebors majoranna só A körethez: petrezselymes burgonya Elkészítés: A csirkemellfiléket, lemossuk kettéválasztjuk. A fél csirkemelleket oldalának közepén bevágjuk, szétnyitjuk, majd kiklopfoljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük a pirospaprikát, feketeborsot, a kevés vizet - hogy ne égjen meg a pirospaprika -, majd a májat is beletesszük . Sok majorannát vágjunk apróra, szórjuk a májra, majd fedő alatt, kb 10-15 perc alatt pároljuk puhára a májat. Az elkészült májat ledaráljuk, a megmaradt levével összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. Most az alaposan megmosott csiperkegombát félbe, vagy negyed cikkekre vágjuk, olaj nélkül egy serpenyőben majorannával grillezzük, majd a ledarált májhoz keverjük. Most a korábban kiklopfolt csirkemellekbe elosztjuk a tölteléket, és becsomagoljuk. Fogpiszkálóval rögzítjük a húst. A húsokat sózzuk, majd kétszer panírozzuk. (Liszt, egésztojás, morzsa, majd újra.) Végül bő olajban közepes hőfokon - előmelegített olajban - kisütjük a tekercseket, míg aranybarnák nem lesznek. A kisült tekercsekből kihúzzuk a fogpiszkálókat, és burgonyás körettel tálaljuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |