| Csirkemellfilé sonkában II. receptHúsételek Hozzávalók: 4 ADAGHOZ 4csirkemellfilé 4 ek olívaolaj 1 tk szárított rozmaring só, őrölt csípőspaprika 8 vékony szelet nyers sonka 1 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 3 szál szárzeller 3 sárgarépa, 2kis cukkii 1 ek paradicsompüré 1/8 1 száraz fehérbor 2 ek olívaolaj 1 tk reszelt citromhéj 1 ek összevágott petrezselyem Elkészítés: 1. a húst hideg vízben megmossuk, megtöröljük. forró olajben ropogósra sütjük. kivesszük, és rozmaringgel, sóval, paprikával ízesítjük, minden filét két szelet sonkába göngyölünk. 2. meghámozzuk és összevágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát, megtisztítjuk a répát, a zellert és a cukkinit. mindegyiket vékony csíkokra vágjuk. a paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral. 3. forró olajban üvegesre sütjük a hagymát. hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldséget, rövid idejig pirítjuk. belekeverjük a brt a paradicsompürével, majd sóval, paprikával ízesítjük. 4. a hússzeleteket a zöldségre fektetjük, és fedőalatt alacsony lángon 15 prcig pároljuk. a filér előmelegített tányérra resszük, és melegen tartjuk a zöldséghez keverjük a ciromkéjat és a petrezslymet, majd a zöldséget a hús mellé tesszük, és rögtön tálaljuk. Tanácsok: kíváló ízű húst kapunk, ha sonkába tekerjük. a gyenge pármai sonka pl. kevessebb fűszeres ízt ad a húsnak, mint egy erősevv fajta. a vékony zöldségcsíkokhoz megtisztítjuk a zöldséget, és éles késsel először szeletekre, majd hosszában kb. gyufaszál vékonyságú pálcikákra vágjuk. Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 370 kcal Szénhidráttartalom: 24 gramm Zsírtartalom: 23 gramm A receptet beküldte: mellanie Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |