Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell tekercsek, spárgával, aszalt szilvával. recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4db csirkemell filé
saslik fűszerkeverék,só, bors
aszalt szilva
aranymazsola
spenót levél
gauda sajt
fehér spárga
szeletelt füstölt sonka
tejszin
oliva olaj
1 tojás

Elkészítés:
CSIRKEMELL TEKERCSEK

A csirkemell filéből nyitott szeleteket készítek. Sózom, borsozom, saslik fűszerkeverékkel beszórom. Folpackra helyezve, a hártyás oldalát kissé megveregetem. A Folpackba tekerve fél órát pihen. Addig előkészítem a tölteléket. Az aszalt szilvát, aranymazsolát vörös borba áztatom. A spárgát, spenótot, előfőzöm. Gauda sajtot szeletelek, nem túl vékonyra.
A filére kerül előbb a sajt, aztán a spenót, rá a szilva, aminek a közepébe aranymazsola szemeket dugok. A következőbe a szilva helyett spárga, majd sonka kerül. A spárga alá kerülhet sonka is. Feltekerem, a széleket megkenem tojással, kevés olajon serpenyőbe, minden oldalát megpirítom. Előmelegített sütőbe teszem, és tejszínnel kenegetem. Hidegen szeletelem. Előre elkészíthető, mutatós hidegtál

Tanácsok:
Vörös bor helyett, teába is áztathatjuk az aszalt szilvát.
Fotót találsz a naplómban.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: rolvisa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos csirkemell rántva » Paplanos csirkemell » Csirkemelles tésztasaláta » Csirkemell pizzasütő módra
» Karfiolos csirkemell » Sajtos csirkemell » Kijevi csirkemell » Tojásban pácolt csirkemell
» Aszaltszilvás palacsinta » Chilis csirkemell csíkok » Nyári tepsis csirkemell » Baconos csirkemell
» Sonkás csirkemellfilé » Gombás- sajtos csirkemell » Hagymás-túrós csirkemell » Édes-savanyú csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.