| Csirkemell tekercsek, spárgával, aszalt szilvával. receptEgytálételek Hozzávalók: 4db csirkemell filé saslik fűszerkeverék,só, bors aszalt szilva aranymazsola spenót levél gauda sajt fehér spárga szeletelt füstölt sonka tejszin oliva olaj 1 tojás Elkészítés: CSIRKEMELL TEKERCSEK A csirkemell filéből nyitott szeleteket készítek. Sózom, borsozom, saslik fűszerkeverékkel beszórom. Folpackra helyezve, a hártyás oldalát kissé megveregetem. A Folpackba tekerve fél órát pihen. Addig előkészítem a tölteléket. Az aszalt szilvát, aranymazsolát vörös borba áztatom. A spárgát, spenótot, előfőzöm. Gauda sajtot szeletelek, nem túl vékonyra. A filére kerül előbb a sajt, aztán a spenót, rá a szilva, aminek a közepébe aranymazsola szemeket dugok. A következőbe a szilva helyett spárga, majd sonka kerül. A spárga alá kerülhet sonka is. Feltekerem, a széleket megkenem tojással, kevés olajon serpenyőbe, minden oldalát megpirítom. Előmelegített sütőbe teszem, és tejszínnel kenegetem. Hidegen szeletelem. Előre elkészíthető, mutatós hidegtál Tanácsok: Vörös bor helyett, teába is áztathatjuk az aszalt szilvát. Fotót találsz a naplómban. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: rolvisa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |