| Csirkemell tejfölös-rozmaringos mártásban receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg csirkemell 1 nagyobbacska cukkini 6 szál répa 2 nagyobb fej hagyma 1 nagy pohár tejföl olívaolaj rozmaring bazsalikom só bors Elkészítés: A csirkemellet kockára vágom, sóban, borsban és rozmaringban megforgatom. A cukkinit és a répát felkarikázom. Felvágom a hagymát, majd egy edényben vajon és olívaolajon megpirítom. Ha ez megvan, hozzáadom a répát, és fedő alatt addig párolom, amíg az majdnem megpuhul. Ezután belerakom a befűszerezett csirkemellkockákat, majd addig forgatom őket, amíg kifehérednek. Ha nincs alatta elég lé, akkor még egy kis olajat kell önteni alá. Újra fedő alatt addig párolom, amíg a hús félkész állapotba kerül. Hozzáadom a cukkinikarikákat, és fedő alatt puhára, mondhatni omlósra párolom. Ráöntöm a tejfölt, ízlés szerint még egy kevés rozmaringgal és bazsalikommal ízesítem, és még 5 percig kavargatom. Rizzsel vagy tésztával tálalom. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Ankara Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |