| Csirkemell bundában mézes mártással receptHúsételek Hozzávalók: 1 csirkemellfilé A páchoz: 1/2 kk só 1/2 kk őrölt fehérbors 1 kk cukor 1 ek szezámolaj 1 ek fehérbor A bundázáshoz: 1 tojás 2 ek olaj 12 dkg finomliszt 3 dkg étkezési keményítő 1 kk sütőpor 1,5 dl víz 1 kk só A mézes mártáshoz: 3 ek méz 2 ek cukor 3 ek kechup 3-4 ek balzsamecet 1 kk csípős paprikakrém Elkészítés: 1.A csirkét vékony (ujjnyi) csíkokra vágjuk. 2.A páchoz a hozzávalókat összekeverjük, a csirkecsíkokat beleforgatjuk és fél órára hűtőbe tesszük. 3.A bundázáshoz a tojást enyhén felverjük és a többi hozzávalóval simára keverjük. 4.A húscsíkokat a pácból kivesszük és a sűrű tésztába beleforgatjuk. 5.Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük. 6.A mézes szószhoz a hozzávalókat egy serpenyőben megforrósítjuk és a húsra öntjük. (Külön kis edényben is tálalhatjuk mellé.) A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |