| Csirkemell ananásszal tűzdelve receptHúsételek Hozzávalók: 1 személyre: 1 közepes nagyságú csirkemell 50 dkg-os ananász konzerv 2 dkg vaj csipetnyi só gyömbérpor rizs Elkészítés: A csirkemellet lebőrözzük, és két darabra vágjuk, a közepén levő nagy szegycsontot kiemeljük. Az ananászból néhány darabot laskára vágunk, és a húst megtűzdeljük vele. A mell külsejét sóval, gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük, és tűzálló tálra egymásmellé fektetjük. A tálat lefedve a forró sütőbe toljuk, és a húst saját levében puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg. Ekkor a többi, kisebb darabokra vágott ananászt köré terítjük, az egészet egy kevés ananászlével megöntözzük, és a sütőbe visszatolva még 5-6 percig, fedő nélkül sütjük. Rizs illik hozzá. A receptet beküldte: gubaa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |