Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemájpástétom Dávid király módra recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
5 dkg füstölt szalonna
só, őrölt bors, szerecsendió
0,5 dl konyak
2 tojás
5 dkg vaj
A tálaláshoz: 30 dkg aszalt szilva (mag nélkül), 4 dl vörösbor, szegfűszeg és fahéj, 2 dg savanykás alma, 1 evőkanál citromlé

Elkészítés:
A májat megtisztítjuk és a füstölt szalonnával együtt kétszer, ledaráljuk. Sóval, őrölt borssal és szerecsendióval fűszerezzük, hozzáadjuk a konyakot és a két tojással, jól kikeverjük. Egy hosszúkás, szögletes formát a vajjal vastagon bekenünk, belesimítjuk a májas masszát, és alufóliával lefedjük.
Vízzel telt tepsibe állítjuk és előmelegített sütőben 200 C-on 55-60 percig, gőzöljük: A sütőből kivéve lehűtjük, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
Az aszalt szilvát a fahéjjal és szegfűszeggel ízesített vörösborban megfőzzük. Az almákat megtisztítjuk, a magházat eltávolítjuk, a gyümölcs húsát cikkekre vágjuk, és citromos vízben nem túl puhára főzzük. A jól lehűtött májpástétomot a formából kiborítjuk, fölszeletelve tálra tesszük. Körülötte elrendezzük a, lecsöpögtetett vörösboros aszalt szilvákat és a párolt almacikkeket.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykamell Kormi módra » Királyok süteménye » Tojáspörkölt Vronie-módra » Trüffel dudu módra
» Gőzgombóc Kati módra » Csirke Dubary módra » Somlói Móni módra » Lencsesaláta Maris módra
» Madártej Kata módra » Túrótorta Edicske módra » Hagymás hús kínai módra » Pizzás csiga Emyke módra
» Pulykamell Lucifer módra » Túrós lepény nagyi módra » Sertésborda Gellért módra » Rácsos almás Ági módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.