| Zabfalatok - házilag receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 dkg finomliszt, 5 dkg rétesliszt, 15 dkg apró szemű zabpehely, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 nagy kanál tejföl, 1 cs. vaníliás cukor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna. Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzáadjuk a puha margarint és összemorzsoljuk, végül a tejfölt is beledolgozzuk. Tanácsok: A masszát rövid időre a hűtőbe rakjuk, majd kis golyókat formálunk belőle. Keksznyomóval, vagy pohár aljával lelapítjuk és tepsire rakjuk a kis korongokat. 180 fokos sütőben 15 perc alatt sülnek meg. Ebből az adagból egy nagy gáztepsire való mennyiség lesz. A receptet beküldte: Briell14 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |