| Csirkecomb tejszínes-sajtos krumplival sütve receptHúsételek Hozzávalók: 10 db csirkecomb szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint magyaros fűszerkeverék ízlés szerint 7 db burgonya (nagyobb) 3 nagy fej vöröshagyma 10 dkg tömlős krémsajt 6 dl főzőtejszín 1 evőkanál finomliszt majoranna ízlés szerint 10 dkg trappista sajt 2 ek napraforgó olaj Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és karikára vágjuk. Beletesszük egy tálba. A hagymát kettévágjuk, majd felszeleteljük, és hozzáadjuk a krumplihoz, megszórjuk majorannával és szárnyas fűszerkeverékkel. Jól átforgatjuk A csirkecombokat letisztítjuk, lebőrözzük, és befűszerezzük a szárnyas fűszervarázzsal és a magyaros fűszerrel. (Ha előző este befűszerezzük még ízesebb lesz, ekkor tehetünk hozzá szeletelt hagymát.) Egy olajjal kikent tepsibe halmozzuk a hagymás fűszeres krumplit, eligazgatjuk, majd ráfektetjük a combokat. A tejszínt elkeverjük a liszttel, és belenyomjuk a sajtot, jól összedolgozzuk, és ráöntjük a tepsibe lévő krumplira és húsra. Alufóliával lefedjük. 200°-on sütjük, mikor már majdnem kész, levesszük róla az alufóliát, és ráhalmozzuk a reszelt sajtot. A sütőt felső sütésre állítjuk, hogy jól rápiruljon a sajt. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |