| Csirkecomb spenótos galuskával. receptHúsételek Hozzávalók: 70 dkg csirkecomb filé 2 fej fehér hagyma 2tojás 50 dkg sima liszt 15 dkg rétes liszt 3 e.k főtt spenót /előfőzött/ olaj, só, szines bors, fehér bors 15 dkg reszelt trapista sajt Elkészítés: A csirkacombot megmosom, vékony csíkokra felszeletelem, olajom megforgatom, és ráteszem a vékony szeletekre felvágott fehér hagymát sózom, majd a durvára vágott szines borsal párolom, kevés vizet teszek rá, ha elfőné a levét, mielőtt készre főzöm 1 kanál liszt 3 kanál víz keverékével picit besűrítem, de az étkezési keményítő is megfelel erre a célra. Félre teszem ,közben megcsinálom a galuskát. Felteszem a vizet melegedni kevés sóval, pici olajat is teszek bele, összekeverem a 3. e.k spenótot a 2 tojással kevés fehér borssal sót izlés szerint, és az előzőleg átszitált liszthez keverem, ha kell víz teszek hozzá jól szaggatható állagú legyen, ha forr a víz kiszaggatom, én az apró galuskát jobban szeretem, ha fellfort leszűrőm összekeverem az elkészített csirkével,megszórom a reszelt sajttal, és 20 percre az előmelegített sütőbe teszem. Nagyom finom, gyerekek kedvence. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: cinóka52 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |