| Csípős-savanyú leves/Wang mestertől/ receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók 1 főre: zúzott erős paprika (az Erős Pista tökéletes), napraforgóolaj, 1-2 gerezd fokhagyma, bors, só, étkezési keményítő, 1 tojás, sárgarépa, fafül gomba, tofu, szójababcsíra, füstölt/sült/főtt hús (lehetőleg kacsamell) víz, ecet Elkészítés: 1. Felaprítjuk egészen kis darabokra (kb. 3x3x3mm) a fokhagymát, sárgarépát, beáztatott fafül gombát, a tofut és a húst. 2. Villával felverjük a tojást. 3. Feloldunk kb. 2 evőkanál keményítőt legalább háromszor annyi vízben. 4. Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt víz elpárologjon), beleöntünk kb. 4 cl olajat. Ebben az esetben elég enyhén felforralni az olajat, az extrém hőfok veszélyes lehet. 5. Beleöntjük a forró olajba az Erős Pistát és a fokhagymát. Enyhén átsütjük (gyors folyamat, a fokhagyma könnyen eléghet!). Ezt a keveréket kiöntjük egy tányérba. 6. Vizet forralunk a wokban. 7. A forró, de még nem zubogó vízbe beleöntjük a felaprított alapanyagokat, néhány percig (kb. 3perc) kevergetve főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk. 8. Lassan hozzáadagoljuk a vízben feloldott keményítőt. 9. Belekeverjük a felvert tojást, közben gyorsan, körkörösen kavargatjuk, hogy a tojás szép, hosszúkás legyen, ne pedig darabos. 10. A leveshez ízlés szerint adunk az erőspaprika-fokhagyma-olaj trióból. 11. A végén kerül bele az ecet, ízlés szerint. Tanácsok: A leveshez teteszőleges húst használhatunk. - A szárított fafüle gombát vízbe kell áztatni kb. 15 percig, mielőtt bármilyen akcióba lendülnénk vele A receptet beküldte: virgo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |