| Csipkebogyóbor receptItalok, koktélok Hozzávalók: Hozzávalók: 2 kg csipkebogyó 2 kg cukor 5 l víz. Elkészítés: A csipkebogyót akkor szedjük le, ha a dér már megcsípte. Szinte minden vadrózsa bogyója gyűjthető. A nemesített rózsáké erre a célra nem alkalmasak. Gyűjtésnél nagyon figyeljük, hogy honnan szedjük. Forgalmas út mellől sohasem szabad, hiszen így több ólmot viszünk a szervezetünkbe, mint C-vitamint. Szárától és csumájától tisztítsuk meg. Rakjuk uborkás üvegbe. A vizet felforraljuk és feloldjuk benne a cukrot, majd ha langyosra hűlt, a csipkebogyóra öntjük, az üveget tüllel lefedjük. Szobahőmérsékleten tartva az erjedés-forrás 3-12 hét alatt lezajlik. Azért ilyen tág az idő, mert nem mindegy, hol áll Ekkor leszűrjük, üvegekbe rakjuk és ledugaszolva a végleges helyére (kamra, pince) állítjuk. Tanácsok: Azonnal fogyasztható, de minél tovább áll, annál jobb lesz az íze. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:
|