| Cseresznyés vagy meggyes pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg liszt 2 tojás 5 dkg élesztő 4 dkg vaj 1/2 lit tej 4 dkg cukor 1 citromhéj szóráshoz: őrölt fahéj kevés liszt 50 dkg cseresznyét kimagozunk 1-2 EK nagyszemű kristálycukor Elkészítés: Élesztőt a tejben megfuttatjuk, tojássárgáját vajjal,cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, és a többi lisztet. Lágy galuskatészta szerűséget jól kidolgozzuk, hólyagosra (géppel pár perc) Kézzel 20 perc. Végül a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük.1 órát kelesztjük. A kimagozott gyümölcsre 2 EK lisztet és 1 EK fahájat szorunk és összekeverjük. Egy tepsit kiolajozunk és belerakjuk a tésztát. az elkészitett gyümölcsöt beledobáljuk sorban. Majd meghintjük cukorral, előmelegitett sütőben először nagy lánon 10 percig, majd közepes lángon sütjük tű probáig.Szép pirosra Tanácsok: Süthetjük dióval is, mazsolával vagy télen bármilyen aszalt gyümölccsel is. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |