| Cseresznyés krémes (ahogy én csináltam) receptSütemények, édességek Hozzávalók: TÉSZTA: 7 tojás 10dkg cukor 30dkg liszt 1dl étolaj 1 csomag sütőpor 2 evőkanál kakaópor 75dkg magvalt cseri 2evőkanál cukor 2evőkanál fahéj KRÉM: 2csomag csokipuding 6dl tej 20dkg RAMA 10dkg porcukor CSOKIMÁZ Elkészítés: Gáztepsibe sütőpapír, rá a magvalt cseri és meg kell hinteni a cukros fahéjjal. Egy nagyobb tálban a 7 tojás fehérjét a cukorral kemény habbá felverjük, majd a sárgákat egyenként hozzákeverjük. Hozzáadjuk az olajat, lisztet, sütőport. A massza felét a cseresznyére rétegezzük a maradékhoz meg mehet a kakaópor, majd ezt is ráöntjük a világos tésztára. Sütni kb. 180 fokon kell 35 percig. Ha kész, pofival felfelé borítjuk ki hűlni, hogy a cseresznyék kerüljenek felülre. KRÉM: A pudingporból és a tejből cukor nélkül pudigot főzünk és hagyjuk kihűlni. Ha meghűlt belekeverjük a Rama-t és a porcukrot és egy kis rumot. Az úgy megbolondítja. :) Krémet, majd csokimázat teszük a kihűlt tészta tetejére és kész :) A receptet beküldte: bittibetti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |