| Cseresznyés-joghurtos kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 adag Tészta 12 dkg finomliszt 12 dkg margarin (puha) 12 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 2 teáskanál sütőpor 3 db tojás 0.5 dl tej 1 ek cukrozatlan kakaópor 1 csipet só Töltelék 1 kg cseresznye 3 ek cukor 2 csomag vaníliás cukor 0.5 citromból nyert citromhéj 1 késhegynyi fahéj 2 evőkanál étkezési keményítő Krém 4.5 dl görög joghurt 1.5 dl joghurt 6 dl habtejszín 4 csomag vaníliás cukor 3 ek porcukor (ízlés szerint) 18 g zselatin 5 dkg étcsokoládé (díszítéshez) 10 dkg cseresznye (díszítéshez) Elkészítés: Tészta Tészta: a puha vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, egyesével belekeverjük az egész tojásokat, majd a tejet. A liszthez keverjük a kakaóport, sütőport és egy csipet sót, majd a vajas masszába forgatjuk. Ezután kb. 33 x 33 cm beltartalmú tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egyenletesen belesimítjuk a masszát. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük, a sütőből kivéve hűlni hagyjuk. A kihűlt tésztát keresztben kettévágjuk, és az egyik lapot egy levehető oldalú tepsibe rakjuk, rákenjük a cseresznyét, és betakarjuk a másik tésztalappal, kicsit le is nyomkodjuk, de csak óvatosan. Ezután hidegre tesszük, amíg a krém elkészül. A joghurtos habot rásimítjuk a tésztánkra, majd hidegre tesszük dermeszteni legalább 4-5 órára, de legjobb egy éjszakára. Másnap durvára reszelt csokival megszórjuk, habrózsával és cseresznyével díszítve tálaljuk. Töltelék Töltelék: a kimagozott cseresznyét megszórjuk a kétféle cukorral, fahéjjal, belerakjuk a citromhéjat, és kicsit állni hagyjuk, míg levet enged. Ekkor pár perc alatt felfőzzük. A keményítőt kevés hideg vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a cseresznyét, picit hűlni hagyjuk. Krém A kétféle joghurtot elkeverjük 2 csomag vaníliás cukorral, ízlés szerint porcukorral, és hidegre tesszük. A zselatint kevés vízbe áztatjuk, majd kevergetve alacsony hőfokon feloldjuk, kicsit hűlni hagyjuk. Majd egy kanálnyi joghurtot keverünk bele, és egy habverővel a joghurtba forgatjuk. Közben a hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd a vaníliás cukorral és porcukorral ízesítjük, egy keveset elteszünk a habból a díszítéshez. Ezután óvatosan a joghurtba forgatjuk a kemény habot. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |